Geschiedenis van de onderneming

Geschiedenis van de onderneming

1985 Stichting van de Firma Antikhaus in Essenheim met drie medewerkers. Activiteit is het restaureren van ramen en deuren in de omgeving van Mainz (Duitsland).
1989 Coöperatie met een traditioneel vensterbouw onderneming in Riedlingen (Duitsland). Begin van de productie van ramen voor historische gebouwen.
1992 Opbouw van een productieonderneming in Sachsen met 10 medewerkers.
1994 Uitbouw van de productwaaier en de capaciteit. Ontwikkeling van voorzetvensters en tweelichtkozijnramen als ook veiligheidsramen voor beschermde gebouwen. Verruimde vraagstellingen en eerste grotere nationale opdrachten.
1996 Omwille van de beperkte lokale ontwikkelingsmogelijkheden werd uitgeweken naar Glabonz voor de bouw van een productie entiteit van 4000m², gebouwd volgens de nieuwste technische en ecologische standarts.
1998 Afwerking van de nieuwe productie entiteit en begin van de productie met 38 medewerkers. Uitvoering van verschillende grote projecten waaronder het ministerie van economie in Berlijn, het centraal station in Leizig, het “postblok”gebouw in Berlijn, de kanselarij in Dresden en andere bouwprojecten.
2000 Antikhaus venster wordt nationale prijswinner voor ambacht en monumentenzorg.
2002 Ontwikkeling van nieuwe productie programma’s voor vakwerk en speciale constructies. Opleiding van de medewerkers volgens ISO 2000 standarts. 
2003 Verruiming van de productie programma’s voor restauratie alsook de invoering van een degelijk kwaliteitsmanagement.
2004 Uitwerken en ontwikkelen van nieuwe productietechnieken speciaal voor privé en kleinere gebouwen in de monumentenzorg. Opbouw van handelaars netwerk in Duitsland.
2006 Vernieuwing van het machinepark en invoering van computergestuurde productieprocessen. Uitvoering van de eerste projecten in Italië, Spanje en Zwitserland.
2008 Aantal medewerkers in 2008 is 52. Eerste realisaties van projecten in België.
2009 Opening van een werkbureau in Zurich, Zwitserland en Barcelona, Spanje. Verdere vertegenwoordigingen zijn geplant in België en Rusland.